Rada Rodziców

Rada Rodziców jest powoływana na dany rok szkolny. Członkowie Rady to przedstawiciele rodziców , z każdej grupy powoływana jest jedna osoba .
Na posiedzeniu Rady Rodziców zostało wybrane Prezydium Rady spośród obecnych przedstawicieli grup .

Pani Patrycja Płaszaj - Przewodnicząca Rady Rodziców

Pani Joanna Kaczanowska – Z-ca Przewodniczącego

Pani Karolina Kaźmierczak – Skarbnik

Jadłospis

Jadłospis w dniach 28.09-09.10.2020

 

DNI TYGODNIA

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

 

28.09.2020

Pieczywo mieszane z masłem i szynką, sałata, marchewka do pochrupania, kakao, herbata

Zupa wiśniowa z makaronem, kolorowe naleśniki z dżemem, woda z cytryną

Pieczywo mieszane  z serem żółtym, jabłko, herbata

WTOREK

 

29.09.2020

Bułka mieszana , jajko gotowane, szczypiorek, ogórek, kawa mleczna ,  herbata

Zupa pomidorowa z ryżem,  kotleciki drobiowe siekane z pieczarką, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej , kompot

Kisiel truskawkowy, ciastka, śliwka

ŚRODA

30.09.2020

Płatki czekoladowe na mleku, pieczywo mieszane z serem żółtym, rzodkiewka,  herbata

Zupa krupnik z ziemniakami, udko pieczone, ziemniaki z koperkiem, mizeria, herbata

Sałatka makaronowa ( szynka pierś z kurczaka, papryka, kukurydza, groszek ) herbata

CZWARTEK

01.10.2020

 

Bułka kajzerka z masłem i miodem, ser biały, szczypiorek, kawa mleczna, herbata

Zupa zalewajka z ziemniakami, kotlet mielony z kaszą jęczmienną, gotowana marchewka z groszkiem

Pieczywo mieszane z masłem, szynka, sałata,  banan, herbata

PIĄTEK

02.10..2020

Kasza manna z sokiem, pieczywo mieszane, kiełbasa krakowska, pomidor, herbata

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, kotlet z jajka z ziemniakami, surówka z marchwii i jabłka, herbata

Pieczywo mieszane z masłem i dżemem, gruszka, herbata owocowa

 

 

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

ALERGENY W ŻYWNOŚCI - Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

  1. 1. SELER
    2. GLUTEN
    3. SKORUPIAK4. JAJA
    5. RYBY
    6. ŁUBIN
    7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
    8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
    9. GORCZYCA MUSZTARDA
    10. ORZECHY
    11. ORZESZKI ZIEMNE
    12. ZIARNA SEZAMU
    13. SOJA
  2. 14. DWUTLENEK SIARKI

WĘDLINY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI 1,9, 12, - WEDŁUG OŚWIADCZENIA PRODUCENTA

PRZYPRAWY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 - WG OŚWIADCZENIA PRODUCENT

Do pobrania

Bądż z nami w kontakcie

ul. Jana Kochanowskiego 2 
09-500 Gostynin

24 235 36-25

przedszkole_5_gostynin@onet.eu

 www.przedszkole5-gostynin.pl